wonen op walcheren

Walcheren

Het voormalig eiland Walcheren vormt een voortzetting van het schiereiland Zuid Beveland. Walcheren telt ongeveer 120.000 inwoners op een oppervlakte van 216 km2 en is daarmee het dichtsbevolkte voormalige eiland van Zeeland. Sinds 1997 bestaat Walcheren uit de drie gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen. Walcheren wordt omsloten door de Noordzee, de Westerschelde, en het Veerse Meer.  Op Walcheren vind u een prachtige natuur en zeer veel recreatie mogelijkheden.

Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland, deze mooie historische stad heeft een bruisende binnenstad met veel historie, mooie grachtenpanden en een groot aanbod aan leuke restaurants, cafe’s, kunst, cultuur en theater. Er heerst een fijne gemoedelijke sfeer. Ook het provinciebestuur is gevestigd in Middelburg. Naast de basis en middelbare scholen is in Middelburg tevens de Roosevelt Academy gevestigd, hier hebben veel (inter)nationale studenten hun weg al gevonden.
De gemeente Middelburg heeft ca. 50.000 inwoners. Naast dat de binnenstad van Middelburg rijk is aan prachtige statige monumentale woningen waar het natuurlijk prachtig wonen is, zijn vooral ook bij gezinnen de wijken Mortiere en de Veersche Poort aantrekkelijke wijken om te wonen.

Vlissingen

Wie Vlissingen zegt, denkt aan de brede stranden en de prachtige boulevard. Deze vormen de absolute trekpleister van Vlissingen. Wanneer u de brede stranden hier bezoekt zult u versteld staan van de grote scheepvaart die langs de kustlijn voorbij vaart, dit blijft een bijzonder schouwspel.
Vlissingen is van alle markten thuis en de laatste jaren is het Schelde Kwartier enorm in aanbouw en opkomst.
De HZ (Hogeschool Zeeland) huist in Vlissingen wat ook veel studenten naar deze leuke stad aan het water trekt. De gemeente Vlissingen heeft ca. 45.000 inwoners. Op de Boulevard vind u prachtige appartementen om te wonen, maar ook de wijken Lammerenburg, Rosenburg en Paauwenburg zijn erg in trek om te wonen, zeker ook voor gezinnen. Vanuit deze fijne woonwijken zit u snel bij de mooie Vlissingse stranden zoals Dishoek en natuurlijk het badstrand aan de boulevard.

Vanuit deze fijne woonwijken zit u snel bij de mooie Vlissingse stranden zoals Dishoek en natuurlijk het badstrand aan de boulevard.

Boulevard Vlissingen