Wonen in de gemeente Borsele

Wonen in de gemeente Borsele

De gemeente Borsele ligt in de zak van Zuid-Beveland en omvat een aantal dorpen, waaronder het dorp Borssele. In tegenstelling tot de gemeente Borsele (met één s), wordt het dorp Borssele met twee s’en geschreven. De gemeente Borsele is redelijk uitgestrekt en heeft ongeveer 23.000 inwoners. De gemeente Borsele bestaat uit de dorpen; Heinkenszand, ’s-Gravenpolder, ’s-Heerenhoek, Lewedorp, Borssele, Nieuwdorp, Ovezande, Kwadendamme, Hoedekenskerke, Oudelande, Baarland, Nisse, Driewegen, ’s-Heer Abtskerke en Ellewoutsdijk. 

De Zak van Zuid Beveland

Op slechts 10 autominuten rijden van Goes ligt de Zak van Zuid-Beveland, een van de oudste polderlandschappen van Nederland. Het landschap van de Zak van Zuid Beveland kenmerkt zich door polders, welen en binnendijken. Het is een mooi gebied waar het heerlijk wandelen en fietsen is, er zijn dan ook zeer fraaie fietsroutes uitgezet.

Het dorp Heinkenszand

Heinkenszand is het grootste dorp van de gemeente Borsele en heeft een snelle ontsluiting met de A58. Het dorp is door de jaren heen flink uitgebouwd. Heinkenszand is een geliefd dorp bij gezinnen, mede dankzij de nieuwbouwwijk ‘Over de Dijk’ . Voor een Zeeuws dorp heeft Heinkenszand veel voorzieningen waaronder winkels, een sporthal, bibliotheek, buitenzwembad, diverse basisscholen en sportverenigingen. Op het dorp heerst een actief verenigingsleven en de ondernemers vereniging organiseert veel activiteiten, zo vind u hier de jaarlijks terugkerende langste braderie van Zeeland en de kermis.

Voor een Zeeuws dorp heeft Heinkenszand veel voorzieningen waaronder winkels, een sporthal, bibliotheek, buitenzwembad, diverse basisscholen en sportverenigingen.

Het dorp 's-Gravenpolder

’s-Gravenpolder is de tweede kern van de gemeente Borsele. Het dorp heeft veel voorzieningen waaronder een flinke supermarkt, verschillende winkels, kinderopvang en meerdere basisscholen. ’s-Gravenpolder is een dorp met verrassend veel voorzieningen en ook hier heerst een actief en sportief verenigingsleven. ’s-Gravenpolder bevindt zich op fietsafstand van de gezellige winkelstad Goes, waar zich ook de middelbare scholen bevinden.