De stad Goes

De stad Goes staat bij veel mensen uit de regio, alsmede bij toeristen bekend als gezellige winkelstad. Goes is veelzijdig, heeft een gevarieerd winkelaanbod, leuke terrassen en een ruime keuze aan uitstekende restaurants. De trekpleister van Goes is toch wel de prachtige kade met zijn statige huizen aan het haventje van Goes. Net buiten het stadcentrum van Goes bevinden zich een breed aanbod van middelbare scholen en mbo onderwijs. Goes heeft een uitstekende aansluiting met de A58 en uiteraard een treinstation. De laatste jaren is de stad Goes flink uitgebreid met nieuwe woonwijken zoals Mannee, de Riethoek, het Goese Diep en recentelijk de wijk Aria aan de Zuidkant van Goes. De komende jaren wordt er uitbreiding verwacht rondom de wijk Mannee en bij de aangrenzende dorpen Wilhelminadorp en ‘s-Heer Hendrikskinderen.

De laatste jaren is de stad Goes flink uitgebreid met nieuwe woonwijken zoals Mannee, de Riethoek, het Goese Diep en recentelijk de wijk Aria aan de Zuidkant van Goes. De komende jaren wordt er uitbreiding verwacht rondom de wijk Mannee en bij de aangrenzende dorpen Wilhelminadorp en ‘s-Heer Hendrikskinderen.

Het Goese meer

Een eyecatcher van Goes is de woonwijk het Goese Meer welke aan de oostkant van Goes is gelegen. Deze wijk kenmerkt zich door luxe vrijstaande huizen welke veelal direct aan het water of aan de 18 holes golfbaan zijn gelegen. Vanuit het Goese Meer heeft u met uw boot via de sluis bij Wilhelminadorp direct toegang tot het natuurgebied van de Oosterschelde. Ook kunt u doorvaren naar het Veerse Meer, het watersportdorp Wolphaartsdijk is gelegen aan dit Veerse Meer, in de zomer is het hier heerlijk vertoeven langs het water. Ook in Wolphaartsdijk vindt u diverse leuke horeca gelegenheden.

Het Goese Meer

De gemeente Goes

De gemeente Goes bestaat uit de dorpen:  Kloetinge, Wolphaartsdijk, ’s-Heer Hendrikskinderen, ’s-Heer Arendskerke, Wilhelminadorp, Kattendijke, Oud-Sabbinge en Eindewege. In deze op inwoneraantal aflopende dorpen is het nog gemoedelijk wonen met een echt dorpsgevoel. Deze dorpen kenmerken zich door rust, ruimte, natuur, er heerst vaak een actief verenigingsleven, de mensen zijn nog met elkaar betrokken. De dorpen zijn zeer dicht gelegen bij de stad Goes zodat inwoners gemakkelijk toegang hebben tot alle extra voorzieningen van Goes. De komende jaren zal er uitbreiding van woningen komen in o.a. ’s-Heer Hendrikskinderen en Wilhelminadorp.

Deze dorpen kenmerken zich door rust, ruimte, natuur, er heerst vaak een actief verenigingsleven, de mensen zijn nog met elkaar betrokken.