Gemeente Kapelle

De gemeente Kapelle

De gemeente Kapelle bestaat uit de dorpen Kapelle, Wemeldinge, Biezelinge en Schore. In Kapelle groeiden o.a. oud premier Jan Peter Balkenende op alsmede de bekende schrijfster Annie M.G. Schmidt. Het dorp Kapelle is de laatste jaren flink gegroeid. Zo is er onder andere een grote nieuwbouwwijk met veel woningen voor gezinnen bijgebouwd en gedeeltelijk nog steeds in aanbouw. Alle straten in deze wijk hebben namen die refereren aan de boeken van Annie M.G.Schmidt.

Veel voorzieningen en centraal gelegen

Kapelle heeft alle voorzieningen voor de dagelijkse behoeften ruim in huis. Ook zijn er flinke sportvelden, indoor tennishal met padel banen, en een overdekt zwembad. Voor de voorzieningen hoeft u het dorp niet uit, maar voor wie dat wil ligt Goes op fietsafstand en is de A58 snel bereikbaar. Kapelle heeft tevens een eigen treinstation. Er met de fiets op uit in de omgeving van Kapelle? Een aanrader zeker als de fruitboomgaarden in bloei staan is dat genieten!

Wonen in Wemeldinge

Wemeldinge

Het dorp Wemeldinge is het oudste dorp van Zuid-Beveland. Wemeldinge is gelegen aan de Oosterschelde en biedt veel recreatiemogelijkheden. Zo zijn er veel duikers uit voornamelijk Belgie en Duitsland die in alle jaargetijden komen duiken aan de Wemeldingse dijk om daar de mooie onderwaterwereld van de Oosterschelde te ontdekken. Wemeldinge heeft een gezellige jachthaven, en goed aanbod voor alle dagelijkse boodschappen en daarnaast een paar leuke boetiekjes. Uiteraard ontbreken goede horeca voorzieningen rondom de jachthaven en het centrum niet. Bent u benieuwd geworden naar wonen in het dorp Wemeldinge of heeft u verkoopplannen met uw woning in Wemeldinge? Debbie helpt u hier graag mee, zij is in Wemeldinge geboren en heeft altijd een zwak voor dit leuke dorp gehouden!

Wemeldinge is gelegen aan de Oosterschelde en biedt veel recreatiemogelijkheden. Zo zijn er veel duikers uit voornamelijk Belgie en Duitsland die in alle jaargetijden komen duiken aan de Wemeldingse dijk om daar de mooie onderwaterwereld van de Oosterschelde te ontdekken.